Koetsiershuisje la Croix Chatain
domaine | poorthuis | koetsiershuisje
Voorwaarden & Aanvullende informatie
Voorwaarden:

- Wij verhuren per week van zaterdag tot zaterdag. U bent welkom op de afgesproken dag (zaterdag) vanaf 16.00 uur, vertrek op de afgesproken vertrekdag (zaterdag) voor 10.00 uur.

- De borg bedraagt € 200. De borg wordt de week na uw vertrek vanzelfsprekend weer teruggestort, tenzij het huis niet schoon is opgeleverd of er zaken kapot zijn gegaan; in dat geval zal in goed overleg tot een verrekening moeten worden overgegaan.

- Na ontvangst van de betaling (50% van de huursom bij boeking, de overige 50% alsmede de borg uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de huurperiode) bedragen de annuleringskosten 25% van de huursom; bij annulering korter dan 2 maanden voorafgaand aan de aanvangsdatum van de huurperiode bedragen de annuleringskosten 50% van de huursom.

- U wordt geacht zelf zorg te dragen voor uw wettelijke aansprakelijkheids-verzekering, annulerings- en reisverzekering etc., aangezien onze verzekering daar geen dekking voor heeft.

- Als huurder bent u aansprakelijk voor schade die door u, of uw medebewoners wordt toegebracht aan het huis en toebehoren, inventaris, en (andere opstallen op) het terrein.

- Verhuurder of zij, die namens verhuurder optreden, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade, direct of indirect geleden door huurder of zijn medebewoners, ten gevolge van en/of tijdens zijn verblijf binnen of buiten het huis.
- Verhuurder is bevoegd de huur per direct op te zeggen in geval van slechte bewoning van het huis.

- Het aantal overeengekomen bewoners zal niet worden overschreden zonder voorafgaande toestemming van verhuurder.
- Kamperen op het landgoed is niet toegestaan.
- Huisdieren in overleg:in ieder geval honden aan de lijn in het binnenstraatje in verband met loslopende kippen.
- De auto graag parkeren op de parkeerplaats op het landgoed.Aanvullende informatie:

- In het huis treft u (in de blauwe kast) wandelkaarten van de omgeving aan en informatie over bezienswaardigheden.

- De bedden zijn voor u opgemaakt; in de badkamer treft u voldoende badhanddoeken aan. In de keuken zijn hand- en theedoek

- De temperatuur van de verwarming kunt u instellen door knop op de radiatoren te draaien op een stand tussen de 2 en de 7. Mocht de verwarming niet aanstaan ( en dat wel nodig is) dan moet de schakelaar, die hangt in het halletje beneden naast de deur van de schakelkast, op stand zonnetje gezet worden. Ook de radiatoren moeten op deze stand gezet worden. De houtkachel in de woonkeuken brandt hoger als het schuifje naar rechts is geschoven. Bij het openzetten van het deurtje van de aslade krijgt de kachel een enorme impuls! Hout vindt u in de open stallen, waar ook de bijlen hangen. Graag het hout gebruiken waar het bordje - bois vieux- boven hangt.

- Bij de ingang van de kamers bevinden zich de schakelaars waarmee de lampen in de kamers aangaan (en ook een deel van de stopcontacten) . In de woonkeuken zijn nog een paar extra schakelaars om de verlichting aan te doen.

- NB: De aardlekschakelaar, voor het geval de electriciteit uitvalt, bevindt zich in de schakelkast beneden in het halletje.

-In de badkamer bevindt zich de was-en droogmachine, als ook de gebruiksaanwijzing (op de balk). Het duurt even voordat (na het indrukken van de knop :debut) de wasmachine aanslaat. Om de droger te gebruiken moet deze aangesloten worden. Het snoer ligt bovenop de droogmachine; het stopcontact bevindt zich naast de rechter wasbak. Graag de filters na gebruik schoonmaken en de opvanglade leeggieten!

- De gasfles bevindt zich beneden in de kelder. Deze bereikt u via de deur tegenover de wc beneden. Er staat altijd een reserve gasfles.

- Op het domein bevinden zich - naast diverse schuren en stallen – het Manoir, een klein huisje (koetsiershuisje) en een oud koetshuis. Deze kunnen ook bewoond zijn, zij liggen echter op ruime afstand van uw huis.

- In de boogruimte tegenover het Koetsiershuisje staat een pingpong tafel, die u kunt gebruiken.

- Op het grote terras aan het eind van de oprijlaan bevindt zich een schaakbord met schaakstenen.

- De fontein bij de buxussen springt aan als u er langs loopt.

- Als u de achterpoort uitloopt (sleutel meenemen, deze ligt in het bakje van de kapstok in het halletje beneden) en rechtsaf gaat, komt u vanzelf in het oude gedeelte van het dorp terecht. (Dus langs de buxussen en fontein het paadje naar beneden volgen tot aan achterpoort; na de roze deur rechtsaf bospaadje nemen, aan het einde linksaf, na een bocht naar rechts linksaf de trappen af, bij de weg rechtsaf naar Place Mitterand.)

- Als u de achterpoort uitloopt en linksaf gaat loopt u direct het bos in. Als u dan na circa 50 meter rechtsaf wandelt naar de weg, dan kunt u de weg oversteken naar de parkeerplaats en afdalen naar het riviertje de Auxois, met haar cascades, voor een rondwandeling van ruim anderhalf uur.

- U kunt ook de achterpoort uitlopen, linksaf gaan en vervolgens een heerlijke boswandeling maken. Dit bos hoort bij Domaine la Croix Chatain. Als u de bosweg vervolgt ( afslagen negeren), bij de T-splitsing links aan houdt en bij de volgende splitsing rechts afslaat, dan komt u bij het meertje van Lormes uit met een terrasje aan het water.

- Donderdag ochtend is er een marktje in Lormes op de Place Mitterand.

- Zwemmen kunt u in het meertje aan het einde van de Rue Croix Chatain (poort uit naar rechts en 5 min. lopen of via het bos). Op circa 15 minuten rijden ligt het Lac de Chaumecon, met her en der kleine strandjes, erg rustig, mooi zwemwater. Het Lac de Setton heeft meer touristische attraktie`s.

- Wilt u tennissen, dan kunt u de sleutel ophalen bij de Bar/Tabac La Source in de Rue d'Avallon (net voorbij het Hotel)of bij het touristenbureaux in dezelfde straat.De tennisbaan bevindt zich bij het college Paul Barreau, vlak naast het meertje van Lormes.

- Vuilnis kunt u donderdag- en zondagavond buiten de poort zetten in de container. Deze bevinden zich bij de poort. De kleine container is voor bio-afval. Het afval wordt gescheiden opgehaald in Lormes, zie schema naast fornuis.

- Mocht u van tuinieren houden, dan kunt u zich geheel uitleven. En in warmere periodes met weinig regen zou het fijn zijn als u 's avonds de planten en bloemen water wilt geven.

- NB: Er zijn een aantal plekken op het terrein die voor  kinderen gevaarlijk zouden kunnen zijn. In het huisje achter u, net buiten het hek, bevindt zich achter de deur bijvoorbeeld een diepe bron. Eveneens is de historische "ijskelder" die zich bevindt aan de zuidzijde van de oprijlaan een plaats om in de gaten te houden. Tenslotte kan het klimmen op de houten wal rondom de parkeerplaats zware houtblokken in beweging brengen. Ook is het beter niet te dicht bij de bijenkorven te komen Ook is het beter niet te dicht bij de bijenkorven te komen (einde boslaantje achter de muur links)!